‘Ik verdiende 700 euro op een dag’

Zoals jullie weten verdiep ik mij deze week in de wereld van seksverslaving. Ik ben in contact gekomen met een jonge vrouw, die in een bordeel in Amsterdam heeft gewerkt. Zij heeft inmiddels een vaste, normale baan, dus zal ik haar anoniem houden. Ik mag haar ‘Avalon’  noemen, de naam die zij gebruikte in het bordeel. Zij heeft mij alles tot in details vertelt, waar ik haar dankbaar voor ben. Ik heb namen gehoord van BN’ers die dagelijks langskwamen. Om mijzelf en Avalon niet in de problemen te brengen en om niet zomaar valse beschuldigingen te doen, zal ik ook hiervan niet de namen noemen. Zij worden wel in het interview omschreven, zodat jullie zelf een beeld erbij kunnen schetsen.

Hoe ben je in het wereldje terechtgekomen?

Ik ben begonnen in Duitsland in een stripclub. Dit was vlak over de grens en ik ging daar elk weekend heen. Ik zag een advertentie op het internet waarin stond dat ze op zoek waren naar leuke meiden. Ik ben daar begonnen als bardame, dan moet je gewoon een beetje drankjes inschenken. Je mocht zelf weten of je topless ging of met een bikini. Ik ben zelf netjes begonnen met een bikini aan, zo begint het eigenlijk bij iedereen. Bij die club kwamen veel buitenlandse rijke zakenmensen, vaak Aziatische, om te vergaderen en zij konden dan meisjes uitkiezen die ze bij de tafel wilden hebben. Als ik dan uitgekozen werd moest ik ze drankjes brengen en topless aan tafel zitten en af en toe pakten ze me dan beet. Het sloeg eigenlijk nergens op. Soms vroeg ik me wel af om wat voor zaakjes het ging, want ik kreeg regelmatig na een half uurtje aan zo’n tafel 200 euro fooi. Na een tijdje ben ik ook gaan dansen, daar kregen we dan ook les voor.

Hoe ben je bij het bordeel in Amsterdam terechtgekomen?

Ja ik wilde wat dichterbij gaan werken. Ik kwam via een advertentie in de krant terecht bij dit bordeel. In eerste instantie had ik een afspraak gemaakt dat ik langs zou komen, maar toen ben ik nooit gegaan, omdat ik niet durfde. Een half jaar later kreeg ik een vriendje en hij zat in de schulden, dus toen besloot ik om alsnog naar die club te gaan. Het is dus een bordeel maar daar begon ik in eerste instantie ook achter de bar. Wij noemden dat altijd ‘beneden’  en ‘boven’. Beneden werkten de strippers en boven de prostituees. Uiteindelijk hebben ze de bar weggehaald en toen kon ik kiezen of ik boven verder wilde werken, of ik had geen werk meer. Toen heb ik voor mezelf de keus gemaakt om boven te gaan werken. Ik heb het niet tegen mijn vriend vertelt, hij weet er nog steeds niets van. Hij wist wel dat ik in de stripclub werkte, maar niet dat ik daarna het bordeel in ben gegaan. Toen de schulden waren afbetaalt ben ik ermee gestopt.

Hoe ging het daar in zijn werk?

Het was eigenlijk een soort huiskamer sfeer. Als er geen klanten waren zaten wij gewoon televisie te kijken. Sommigen waren een boekje aan het lezen of iets op hun laptop aan het doen. We zaten er altijd met minimaal twee en maximaal acht meiden en we deden echt ons eigen ding. Als de voordeurbel ging, wisten we dat er een klant was en dan deed je even snel je haar goed. Ik zorgde altijd dat ik als laatst naar buiten moest zodat ik genoeg tijd had om mijn haar en make-up even te doen. De gastvrouw was toen een hele oude dame en die stond de klant op te wachten, daar wordt je dan natuurlijk meteen slap van. Zij gaf de klant dan een kamer en wij moesten vervolgens één voor één naar binnen. Je stelde je dan voor aan de klant en ging weer weg en als alle meiden dan langs waren geweest mocht de klant een keus maken. Wij mochten zelf ook altijd klanten weigeren, dat was wel fijn. Ik wilde bijvoorbeeld liever niet met oudere mannen, maar die kwamen gelukkig ook niet zo vaak. Buitenlanders had ik het ook niet zo op, omdat daar gewoon vaak problemen mee waren. Er was gelukkig ook een alarmknop en als er iets gebeurde moest je daarop drukken. De klant werd dan bij kop en kont het bordeel uitgegooid.

Hoe was jou eerste keer met een klant?

M’n eerste keer seks voor geld was niet eens met een klant, maar met mijn toenmalige baas. Hij bracht me na het werk naar het station en vroeg in de auto of ik wat bij wilde verdienen. Ik ben toen met hem meegegaan naar zijn huis en kreeg er 200 euro voor. Mijn eerste keer met een klant in het bordeel was eigenlijk ook al voordat ik officieel ‘boven’  werkte. Ik stond natuurlijk achter de bar en had goed contact met een vaste klant. Het was best een leuke kerel dus dan kwam het weleens voor dat je met zo iemand naar boven ging.

Heb je vaak klanten geweigerd?

Ja, zeker aan het begin. Als je nieuw bent word je erg vaak gekozen door klanten dus dan wijs je er ook veel af. Na een maandje heb je vier of vijf klanten, waarvan je zeker weet dat ze langskomen en dan ga je met flink wat geld naar huis. Je kan beter een aantal vaste klanten hebben dan heel veel losse klanten, want daar kan je niet van op aan. Ik hoefde maar een dag per week te werken want ik verdiende 700 euro op een dag. Verder deed ik in die periode helemaal niets.

Wat voor klanten kwamen er over het algemeen bij het bordeel?

Opzich van alles, maar het is natuurlijk wel een luxe club. Je betaalt al aardig wat voor alleen een intieme massage en wil je andere handelingen dan moet je gewoon extra betalen. Het is veel duurder dan gewoon naar de hoeren gaan, dus er kwamen vaak mensen met veel geld. Soms kwamen er ook studenten maar die hadden dan maar geld voor een half uurtje. Over het algemeen was je toch wel twee, soms drie uur bezig met een klant. Een vaste klant was bijvoorbeeld een bekende advocaat die zich weleens heeft bezig gehouden met slachtoffers van kinderporno. Hij was een vaste klant van mij, totdat hij allemaal kinky dingen wilde, waar ik me niet goed bij voelde. Ook kwam een Nederlandse zanger die een aantal hele grote hits heeft gescoord meerdere keren per dag en zelfs politici die in de tweede kamer hebben gezeten. Een van die politici wilde mij toen, maar die heb ik geweigerd. Hij wilde zulke rare dingen, dat op een gegeven moment iedereen hem weigerde. Ze hadden sowieso hele vreemde wensen, wat je totaal niet verwacht. Die advocaat wilde bijvoorbeeld dat ik een dildo bij hem inbracht, maar geloof het of niet, daar ben ik te preuts voor. Toen heb ik de gastvrouw gebeld of ze een ander meisje wilde sturen. Er kwamen trouwens ook regelmatig een Marokkaanse acteur langs en een presentator van een programma dat elke zondagavond op de televisie te zien is. Deze bekende Nederlanders kwamen elke dag en gaven flink wat geld uit. Een seksverslaving heb je dan al snel, omdat de drempel heel erg laag is.

Heb je weleens problemen meegemaakt met een klant?

Ik heb het weleens meegemaakt dat een vaste klant een keer geen geld had, maar dus wel seks had gehad met een meisje. Dan begin je wel te denken dat diegene verslaafd is. De politie is toen gebeld en dan moet je een nacht zitten. Dat is natuurlijk best wel dramatisch als je dan je vrouw moet gaan bellen en de situatie moet uitleggen. Diegene is er trouwens nooit meer ingekomen bij ons. Het is ook gewoon bizar om te zien hoeveel mensen zich helemaal in de schulden werken om simpel gezegd naar de hoeren te kunnen gaan. Dat is gewoon die verslaving. Natuurlijk kunnen zij zich ook thuis aftrekken, maar na een week ben je dat ook zat en dan wil je meer. Dat zag ik elke dag met eigen ogen.

Hoe kijk je terug op deze periode?

Ik schaam me er absoluut niet voor, maar het is niet iets waar ik mee te koop loop. Ik ben altijd netjes opgevoed, ik heb nooit problemen gehad en heb altijd een goede band met mijn ouders gehad, dus daar ligt het allemaal niet aan. Ik ben het gewoon echt gaan doen voor een schone start met mijn vriend. Gelukkig kon ik het ook altijd goed gescheiden houden en heb ik me nooit vies gevoeld. Ik durf met zekerheid te zeggen dat 90% van de vrouwen weleens nagedacht of gefantaseerd heeft over dit werk, al is het alleen maar vanwege het vele geld. Dat merk ik ook in mijn omgeving. Het gesprek is er weleens op gekomen met vriendinnen toen we gedronken hadden. Zij weten het niet van mij, maar ik ging natuurlijk een beetje peilen hoe zij over dat werk dachten en negen van de tien mensen die ik erover spreek staan er niet negatief tegenover. Ik heb zelfs toen ik gestopt was nog contact gehouden met een klant. Als ik dan geld nodig had kon ik hem bellen of hij belde mij als hij af wilde spreken. Hij was gewoon getrouwd, dus meestal gingen we naar een hotel. Ik ben ook weleens bij hem thuis geweest en dan moest het allemaal snel, omdat zijn vrouw thuis kon komen.

Denk je dat je dit werk ooit weer gaat doen?

Alleen als het nodig is. Maar als ik bijvoorbeeld zelf in de schulden zou komen, dan zou ik het niet doen. Dan heb ik de problemen zelf veroorzaakt, dus dan moet ik ook op de blaren zitten. Dit werk zou ik dan een te makkelijke uitweg vinden. Maar voor een dierbare zou ik mijn leven verkopen.

Advertisements

2 thoughts on “‘Ik verdiende 700 euro op een dag’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s